Drummer Asal Beatles Pete Best

Nama penuh: Randolph Peter Scanland
Profesion: Drummer Asal The Beatles

kewarganegaraan: Inggeris

Mengapa Terkenal: Terbaik ialah pemain dram untuk The Beatles dari 1960 hingga 1962, apabila dia diupah sejurus sebelum menetap dua tahun kumpulan itu di Hamburg, Jerman. Apabila kumpulan itu kembali ke Liverpool, pengurus kumpulan itu Brian Epstein memecatnya atas arahan daripada Paul mccartney , John Lennon dan George Harrison , dan Ringo Starr akhirnya diminta untuk menyertai kumpulan itu.

Banyak spekulasi mengapa Best dipecat. Laporan telah mencadangkan bahawa Best tidak begitu rapat dengan tiga yang lain dan tidak banyak bersosial dengan mereka, dan enggan menggunakan potongan rambut mop-top yang kemudiannya akan menentukan mereka. Yang lain mencadangkan Beatles yang lain, terutamanya McCartney, membenci populariti Best dengan peminat, manakala John Lennon menjelaskan dalam temu bual beberapa tahun kemudian bahawa Best telah dipecat kerana dia seorang pemain dram yang buruk.

Selepas memecatnya, Best berhenti muzik dan bekerja sebagai penjawat awam selama dua puluh tahun, sebelum membentuk Pete Best Band.

Dilahirkan: 24 November 1941
tempat lahir: Madras, India British
Umur: 80 tahun

Generasi: Generasi Senyap
Zodiak Cina: Ular
Tanda Bintang: Sagittarius

Artikel dan Foto

Peristiwa bersejarah

  • 1960-12-01 Paul mccartney dan Pete Best ditangkap dan kemudian dihantar pulang dari Hamburg, Jerman yang dituduh cubaan membakar
  • 1962-03-08 Beatles, dengan Pete Best, debut TV (persembahan 'Dream Baby' di BBC)
  • 1962-06-06 The Beatles bertemu penerbit mereka George Martin buat pertama kali dan rekod 'Besame Mucho' dengan Pete Best pada dram
  • 16-08-1962 Ringo Starr menggantikan Pete Best sebagai pemain dram Beatles, konsert rasmi pertama dua hari kemudian

Orang Inggeris Terkenal